-кефір – 500 г
-малако – 50 г
-масла сметанкавае – 50 г
-рыс – 50 г
-цыбуля рэпчатая - 2-3 шт.
-яйка - 2 шт.
-мука пшанічная - 1 ст.л.
-эстрагон,
-зеляніна кропу - па густу
-соль - па густу.
Рыс адварыце да гатовасці. Цыбулю пасечыце, спасеруйце на частцы масла, дадайце муку і пасеруйце яшчэ 5 хвілін. Развядзіце пасероўку 0,5 л гарачай вады, праварыце да кансістэнцыі смятаны.
У цёплае малако дадайце пакінутае масла, сырыя яечныя жаўткі і праварыце на вадзяной лазні, бесперапынна памешваючы, да аднастайнай глейкай кансістэнцыі.
У кефір пакладзіце звараны рыс, прыгатаваны цыбульны соус і астуджаную да 65-70С яечна-малочную сумесь, пасаліце, асцярожна перамяшайце. Падавайце з сечанай зелянінай.
|