-кефір - 1 л
-вада - 0.5 л
-бурак малады - 0.5 шт.
-корань пятрушкі - 60 г
-морква - 1 шт.
-цыбуля - 1 шт.
-зерне макавае - 50 г
-сок цытрыны - 1 ст. лыжка
-алей - 2 ст. лыжкі
-зеляніна пятрушкі - па густу
-ці зеляніна кропу- па густу
-соль - па густу
Карані пятрушкі, цыбулю, вычышчаныя бурак і моркву нарэзаць саломкай.
Тушыць гародніну ў невялікай колькасці вады з алеем 8-10 хвілін, затым дадаць макавыя зерні і цытрынавы сок і тушыць яшчэ 7-8 хвілін, пасаліць, астудзіць і заліць сумессю кефіру і кіпячонай вады, пасыпаць сечанай зелянінай.
Падаць халодным.
|