-булён курыны ці гароднінны - 500 мл
-цыбуля рэпчатая - 1 шт.
-корань пятрушкі буйны - 1-2 шт., агульнай вагой 350 г
-салера - 2 хвосціка
-яблыка - 1 шт.
- алей - 1 ст. лыжка
-віно белае - 25 мл
-лаўровы ліст - 1 шт.
-соль,
-чорны перац гарошкам
-чабор - пара галінак
-арэхі грэцкія - 1 гарбатная лыжка
Буйна нарэзаць цыбулю і спасераваць яе ў алеі да мяккасці. Пятрушку і яблыка ачысціць. Хвосцікі салеры нарэзаць. Дадаць да цыбулі салеру і нарэзаны корань пятрушкі, заліць віном і паставіць на агонь.
Як толькі вадкасць выпарыцца ўдвая, заліць булёнам. Даць супу пакіпець хвілін 5 і дадаць яблыка, парэзанае на долькі. Пасаліць, дадаць пару гарошын чорнага перцу, чабор.
Варыць суп да мяккасці гародніны. Выключыць і выняць лаўровы ліст, чабор і перац. Узбіць суп блендэрам да стану пюрэ. Падаваць, паклаўшы ў кожную талерку гарбатную лыжку сечаных грэцкіх арэхаў.
Дэталі: З атрыманай колькасці атрымліваецца 2 талеркі супу. У гэтую кампазіцыю яшчэ вельмі прасіцца фенхель. Трэба будзе паспрабаваць з ім аднойчы
|