-філе курынае - 2 шт.
-алей аліўкавы - 4 ст. лыжкі
-булён курыны - 4,5 шклянкі
-крупа пшанічная - 4 ст. лыжкі
-часнык - 1 зубчык
-пятрушка - 2 ст. лыжкі
-сок цытрынавы - 1 ст. лыжка
-цыбуля рэпчатая - 1 штука
-сок яблычны з мякаццю - 2 ст. лыжкі
-арэхі грэцкія тоўчаныя - 2 ст. лыжкі
-арэх мушкатавы молаты - па густу
-перац чорны молаты - па густу
-соль - па густу
1. Паляндвіцу нарэжце кубікамі, пасаліце, паперчыце, абсмажце на частцы алею. Цыбулю нарэжце кубікамі, спасеруйце на пакінутым алеі.
2. Заліце мяса курыным булёнам, усыпце крупу і варыце 30-35 хвілін. Затым дадайце смажаную цыбулю, сечаныя часнык, зеляніну, мушкатавы арэх, цытрынавы і яблычны сокі, пасаліце і паперчыце. Суп давядзіце да кіпення.
3. Падавайце суп са смятанай, пасыпаўшы сечанымі арэхамі і аформіўшы зелянінай.
|