-алей сланечнікавы - 3 сталовыя лыжкі
-часнык - 1 зубчык
-міндаль - 60 г
-пячонка курыная - 6 шт.
-шафран - на кончыку нажа
-булён курыны - 1,5 л
-крухмал бульбяны - 1 ст. лыжка
-жаўток яечны - 1 шт.
-хлеб белы - 150 г
-соль - па густу
1. Міндаль адпраўце на 2 хвіліны ў рондаль з кіпячай вадой. Потым ваду зліце. Разагрэйце аліўкавы алей ў патэльні. Адпраўце туды часнык і рыхтуйце некалькі хвілін, пакуль ён не стане цямнець.
Потым пазбаўцеся ад часныку, а на патэльню высыпце міндаль, і смажце, памешваючы, 2-3 хвіліны, пакуль ён не стане залаціста-карычневым. Выміце міндаль шумоўкай і адкладзіце.
2. На патэльню адпраўце курыную пячонку, пасаліце і рыхтуйце на павольным агні, памешваючы, 5 хвілін, пакуль яна не стане амаль гатовай. Потым прыбярыце пячонку з патэльні шумоўкай і адкладзіце. Патэльню зніміце з агню.
3. Шафран растаўчыце ў ступцы, дадаўшы ледзь-ледзь булёна. Потым гэту сумесь разам з пячонкай і міндалем адпраўце ў блендэр, ўліце туды ж ледзь-ледзь булёна і ўзбіце, пакуль сумесь не стане аднастайнай.
4. Перакладзіце сумесь у рондаль і ўмяшайце пакінуты булён. Варыце на павольным агні 10 хвілін.
5. Змяшайце крухмал з трыма лыжкамі вады, калі не будзе камячкоў, адпраўце сумесь у суп. Давядзіце суп да кіпення.
6. Ўзбіце яечны жаўток і ўмяшайце трохі супу, але так, каб не ўтварылася камячкоў. Потым адпраўце ўсё гэта ў рондаль з супам і добра перамяшайце.
7. Пасмажце хлеб: разагрэйце трохі аліўкавага алею ў патэльні на сярэднім агні. Адпраўце смажыцца тонкія лустачкі хлеба - па 2 хвіліны з кожнага боку, каб яны сталі залаціста-карычневымі. Лапаткай выкладзіце іх на талерку, пакрытую папяровым ручніком.
8. Падавайце суп разам з тостамі
|