-500-800 г лісічак
-3 маленькія бульбіны
-1 сярэдняя рэпчатая цыбуліна
-1 маленькая морква
-жменя лясных арэхаў
-1 ст. л. алею
-1 шкл. слівак
-¼ шкл. белага віна
-½ -1 шкл. ялавічнага булёна
-соль,
-чорны перац
-¼ г. л. часнычнага парашка
-сушоны чабор
1. Бульбу ачысціць і адварыць да гатовасці. Арэхі падсмажыць на сухой патэльні, астудзіць і ачысціць ад шалупіны. Лісічкі прамыць пад праточнай вадой. Цыбулю і моркву нарэзаць кубікамі.
2. У глыбокім сатэйніку нагрэць алей, дадаць цыбулю і падсмажыць да празрыстасці. Дадаць часнычны парашок. Дадаць моркву, працягваць тушэнне, перыядычна памешваючы. Лісічкі нарэзаць і дадаць да гародніны. Тушыць да поўнага выпарвання вадкасці.
3. Ўліць віно да гародніны і, памешваючы масу, трымаць на агні да выпарвання віна.
4. Дадаць сліўкі, давесці да кіпення. Пасаліць, паперчыць.
5. Выліць усю масу ў блендэр, дадаць чабор, арэхі і пюрыраваць. Падаваць гарачым.
|