-мяса качкі з косткамі - 400 г
-шматкі аўсяныя - 100 г
-малако - 50 мл
-бульба - 2 шт.
-алей- 2 ст. лыжкі
-жаўток - 2 шт.
-вада - 1.5 л
-морква - 1 шт.
-корань салеры - 1 шт.
-зеляніна пятрушкі - па густу
-соль - па густу
Падрыхтаванае мяса качкі пакласці ў рондаль, заліць вадой і адварыць. Праз 40-50 хвілін мяса выняць, адлучыць ад костак, нарэзаць кавалачкамі, булён працадзіць.
Абсмажыць аўсяныя шматкі на патэльні ў 1 ст. лыжцы алею да з'яўлення залацістага адцення, увесь час змешваючы. Цыбулю, моркву і салеру; нарэзаць саломкай і абсмажыць асобна на пакінутым алеі.
У рондаль з кіпячым булёнам пакласці вычышчаную і нарэзаную кубікамі бульбу і варыць прыкладна 5 хвілін на сярэднім агні.
Затым дадаць падсмажаны геркулес, гародніну і карэнні, пасаліць, перамяшаць, пакінуць яшчэ на 5-6 хвілін на сярэднім агні.
Ўзбіць сумесь малака і яечных жаўткоў і ўліць тонкім струменьчыкам у гатовы і трохі астуджаны суп. Перад падачай да стала суп пасыпаць сечанай зелянінай пятрушкі.
|