Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    СУП З НУТА І ЧЫРВОНАЙ САЧАВІЦЫ

    -сачавіца чырвоная - 400 г

    -нут - 200 г

    -памідоры - 2 шт.

    -цыбуля рэпчатая - 2 шт.

    -салера - 3 сцябла

    -імбір - па густу

    -часнык - 3 зубчыка

    -пятрушка - 2 ст. лыжкі

    -мята - 1 ст. лыжка

    -кумін (зіра) - 1 гарбатная лыжка

    -куркума - 1 гарбатная лыжка

    -семена каляндры - 1 гарбатная лыжка

    -перац чылі - 1 гарбатная лыжка

    -булён ялавічны - 1,5 л

    -фундук - 5 ст. лыжак

    -цэдра цытрынавая - па густу

    -сок цытрынавы - па густу

    -соль - па густу

    -перац чорны молаты -па густу

     

    1. Сцеблы салеры парэзаць невялікімі кубікамі. Нарэзаць дробна цыбулю і пасекчы часнык. Памідоры ачысціць ад насення і скуркі, парэзаць кубікамі. Зеляніну вымыць і дробна насекчы.

    2. Нут адварыць загадзя. Замачыце яго на ноч у вадзе, прамыйце і сварыце да амаль(!) гатовасці. Ён не павінен быць мяккім і развараным! Сачавіцу на гадзіну заліце халоднай вадой.

    3. Наліць у вялікі рондаль аліўкавы алей. Абсмажыць цыбулю і салеру. Дадаць нацёрты на дробнай тарцы імбір і пасечаны часнык. Абсмажваць пару хвілін. Дадаць куркуму, абсмажваць яшчэ хвіліну. Дадаць пятрушку.

    4. Ўліць булён і давесці да кіпення. Дадаць у булён 2/3 сачавіцы. Адну траціну пакінуць! Варыць трыццаць хвілін на сярэднім агні. Дадаць памідоры і варыць хвілін пяць.

    5. Адправіць суп у блендэр. Узбіць да стану пюрэ.

    6. Выліць суп зваротна ў рондаль, даць закіпець. Дадаць каляндру і кумін, пакінутую сачавіцу. Варыць хвілін 10. Дадаць мяту і чылі, соль і перац.

    7. Ачысціць цэдру цытрыны і выціснуць сок, дадаць у суп.

    8. За пару хвілін да гатовасці пакласці нут. Выключыць суп і даць настаяцца.

    9. Для запраўкі. Арэхі пакласці на патэльню ці ў жарастойкі посуд. Паставіць у разагрэтую да 180 градусаў духоўку, хвілін на 10, каб арэхі добра падрумяніліся.

    Выняць, пакласці на дошку, накрыць сурвэткай і добра іх пастукаць качалкай і пракатаць (яны не павінны быць вельмі дробнымі). Сячэм калі трэба яшчэ нажом і змешваем з кумінам.

    10. На стол падаваць асобна суп, асобна арэхі. Арэхамі пасыпаць ужо пры падачы

    Катэгорыя: Першыя стравы | Дабавіў: wawkalaki (02.08.2014)
    Праглядаў: 233 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar