-сачавіца чырвоная - 400 г
-нут - 200 г
-памідоры - 2 шт.
-цыбуля рэпчатая - 2 шт.
-салера - 3 сцябла
-імбір - па густу
-часнык - 3 зубчыка
-пятрушка - 2 ст. лыжкі
-мята - 1 ст. лыжка
-кумін (зіра) - 1 гарбатная лыжка
-куркума - 1 гарбатная лыжка
-семена каляндры - 1 гарбатная лыжка
-перац чылі - 1 гарбатная лыжка
-булён ялавічны - 1,5 л
-фундук - 5 ст. лыжак
-цэдра цытрынавая - па густу
-сок цытрынавы - па густу
-соль - па густу
-перац чорны молаты -па густу
1. Сцеблы салеры парэзаць невялікімі кубікамі. Нарэзаць дробна цыбулю і пасекчы часнык. Памідоры ачысціць ад насення і скуркі, парэзаць кубікамі. Зеляніну вымыць і дробна насекчы.
2. Нут адварыць загадзя. Замачыце яго на ноч у вадзе, прамыйце і сварыце да амаль(!) гатовасці. Ён не павінен быць мяккім і развараным! Сачавіцу на гадзіну заліце халоднай вадой.
3. Наліць у вялікі рондаль аліўкавы алей. Абсмажыць цыбулю і салеру. Дадаць нацёрты на дробнай тарцы імбір і пасечаны часнык. Абсмажваць пару хвілін. Дадаць куркуму, абсмажваць яшчэ хвіліну. Дадаць пятрушку.
4. Ўліць булён і давесці да кіпення. Дадаць у булён 2/3 сачавіцы. Адну траціну пакінуць! Варыць трыццаць хвілін на сярэднім агні. Дадаць памідоры і варыць хвілін пяць.
5. Адправіць суп у блендэр. Узбіць да стану пюрэ.
6. Выліць суп зваротна ў рондаль, даць закіпець. Дадаць каляндру і кумін, пакінутую сачавіцу. Варыць хвілін 10. Дадаць мяту і чылі, соль і перац.
7. Ачысціць цэдру цытрыны і выціснуць сок, дадаць у суп.
8. За пару хвілін да гатовасці пакласці нут. Выключыць суп і даць настаяцца.
9. Для запраўкі. Арэхі пакласці на патэльню ці ў жарастойкі посуд. Паставіць у разагрэтую да 180 градусаў духоўку, хвілін на 10, каб арэхі добра падрумяніліся.
Выняць, пакласці на дошку, накрыць сурвэткай і добра іх пастукаць качалкай і пракатаць (яны не павінны быць вельмі дробнымі). Сячэм калі трэба яшчэ нажом і змешваем з кумінам.
10. На стол падаваць асобна суп, асобна арэхі. Арэхамі пасыпаць ужо пры падачы
|