- вада - 3 л.
- курыца - 1 шт.
- пярлоўка - 1/2 шкл.
- грыбы сушоныя - 3-4 шт.
- морква - 2 шт.
- цыбуля рэпчатая - 1 шт.
- пятрушка (корань) - 1 шт.
- салера (корань) - 1 шт.
- сметанкавае масла – 30 г
- смятана - 1/2 шклянка
- цытрына - 1/2 шт.
- пятрушкі зеляніна - 2 ст.л.
- кроп - 2 ст.л.
- лаўровы ліст - 1-2 шт.
- перац чорны (гарошкам) - 5-7 шт.
- соль - па густу.
Моркву, лук і карэнні пачысціць, вымыць і дробна нашаткаваць. Сушоныя грыбы прамыць. Падрыхтаваную тушку курыцы заліць халоднай вадой, давесці на моцным агні да кіпення, паменшыць полымя, зняць шумавінне, дадаць гародніну, сушоныя грыбы, лаўровы ліст і чорны перац і варыць да гатовасці.
Затым мяса выняць, частка наразаць на парцыённыя кавалачкі, а астатняе выкарыстоўваць для падрыхтоўкі другіх страў. Булён працадзіць, грыбы нашаткаваць і выкласці ў супніцу разам са здробненай зелянінай.
Пярлоўку прамыць, сварыць асобна ў падсоленай вадзе, дадаць масла і смятану, старанна перамяшаць, развесці працэджаным булёнам, закіпяціць і пераліць у супніцу. Пры падачы дадаць у суп цытрынавы ці агрэставы сок
|