- вада - 1.5 л
- шампіньёны – 200 г
- рысавая мука – 60 г
- сметанкавае масла – 50 г
- чэрствы хлебны мякіш – 50 г.
Пакласці ў халодную ваду 185 г добра вымытых і нарэзаных тонкімі пласцінкамі шампіньёнаў (здыманне скуркі памяншае водар) і варыць з хлебным мякішам пры слабым нагрэве 1 гадзіну.
Пакінутыя шампіньёны дробна нарэзаць, абсмажыць і давесці да гатовасці на сметанкавым масле.
Працерці суп праз сіта, ізноў паставіць на агонь, давесці да кіпення, дадаць абсмажаныя шампіньёны, рысавую муку, разведзеную ў невялікай колькасці халоднай вады.
Пасаліць, паперчыць і праварыць на працягу 10 хвілін. Падаваць гарачым
|