-1 цыбуліна;
-3-4 хвосціка салеры;
-2 ст. л. дробна пасечаных арэхаў;
-150 г сыра з блакітнай цвіллю;
-2 ст. л. мукі;
-600 мл вады;
-300 мл малака;
-150 г смятаны;
-сухарыкі - па густу
-соль - па густу
-перац - па густу
Нарэжце цыбулю дробнымі кубікамі і смажце на алеі 5 хвілін, перыядычна памешваючы. Нарэжце салеру, дадайце яе ў цыбулю, пасаліце і смажце яшчэ 5 хвілін, перыядычна памешваючы.
Паменшыце агонь, акуратна ўсыпце муку, добра перамяшайце і, памешваючы, абсмажце 5-10 секунд. Ўліце, увесь час памешваючы, ваду.
Дадайце малако і давядзіце да кіпення. Нарэжце сыр невялікімі кавалачкамі і дадайце разам з арэхамі ў суп. Пры неабходнасці дадайце соль, але будзьце асцярожныя - сам сыр салёны, не перасаліце!
Варыце на маленькім агні пад вечкам 20 хвілін. Разліце суп па талерках, запраўце смятанай і сухарыкамі
|