-таматы вычышчаныя ў асаб. соку 1000 г
-морква буйная - 1 шт.
-цыбуля-рэпка буйная - 1 шт.
-часнык - 2 долькі
-чабор - некалькі галінак
-белае сухое віно - 50 г
-соль
-чорны перац
-кайенскі перац
-аліўкавы алей
-грэцкія арэхі - 1 жменя
-белы хлеб для сухарыкаў - 3 лустачкі.
Прыгатаваць гародніну, ачысціць і нацерці на буйнай тарцы моркву. Ачысціць і дробна нарэзаць цыбуліну. Ачысціць зубчыкі часныку, адзін дробна насекчы, а другі раздушыць нажом.
Таматы нарэзаць і разам з сокам адправіць у рондаль. У патэльні падагрэць аліўкавы алей разам з чаборам і душаным часныком, трохі абсмажыць, чабор прыбраць.
Дадаць цыбулю і моркву, абсмажыць да празрыстасці цыбулі. Ўліць віно і тушыць памешваючы 3-4 хвіліны.
Цыбулю і моркву перакласці ў рондаль да таматаў, туды ж адправіць жменю грэцкіх арэхаў, дадаць вады, на вока, так што б у выніку суп-пюрэ атрымаўся. Дадаць спецыі па-густу.
Варыць на сярэднім агні ў плыні 10-11 хвілін. Тым часам разагрэць духоўку, лустачкі хлеба нарэзаць кубікамі і падрумяніць у духоўцы ў плыні 5-7 хвілін.
За хвіліну да гатовасці ў суп дадаць дробна пасечаны часнык і пюрыраваць пры дапамозе блендэра.
Разліць па талерках, падаваць з сухарыкамі, упрыгожыўшы суп-пюрэ палоўкамі грэцкага арэха.
|