Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Першыя стравы

    ТУРЭЦКАЯ ЧОРБА

    (Суп-пюрэ з чырвонай сачавіцы)

    -1 шклянка (250 мг) чырвонай сачавіцы

    -1 сталовая лыжка мукі

    -100-150 мг алею

    -1 сталовая лыжка сметанкавага масла

    -1 сталовая лыжка таматавай пасты

    -сухая мята

    -чырвоны перац (шмат )

    -соль - па густу

     

    Сачавіцу прамываем і ставім варыць. Наогул сачавіцы 3 віда: чырвоная, жоўтая і зялёная. Нам патрэбна менавіта чырвоная, з зялёнай таксама можна прыгатаваць суп, але там іншы рэцэпт Бяром адну шклянку сачавіцы ў разліку на 2,5-3 літра вады ці можна курынага ці мяснога булёна. Варыць пажадана (але не абавязкова) у хуткаварцы. Варыць трэба каля гадзіны, бо ў выніку такой доўгай варкі, сачавіца разварваецца цалкам да пюрэпадобнага стану, што нам і трэба Пасля таго як сачавіца сварылася ставім на агонь коўшык, у які наліваем алей, і дадаем трохі сметанкавага масла (сметанкавае па жаданні, можна і без яго). Награваем масла і дадаем ў яго адну сталовую лыжку мукі і перапражваем Калі гэта сумесь дойдзе да стану смятаны, дадаем сталовую лыжку таматавай пасты. Таматавая паста надасць супу прыемны колер і прыемны густ. Зараз перапражваем ўсё разам з таматавай пастай. Пасля таго, як паста трохі перасмажыцца, трэба туды-жа (увага, не ў суп, а ў масла з мукой і таматавай пастай) дадаць чырвоны перац (мінімум 1 гарбатную лыжку, але для аматараў можна і больш ) і трохі дробна раскрышанай сухой мяты (прыкладна адну сталовую лыжку) і памешваючы, трохі прапарваем гэтыя заправы. 2-3 хвіліны будзе досыць. Затым выліваем гэту сумесь у сачавіцу, дадаем соль, і пакідаем на маленькім агні трохі памлець. Праз 3-5 хвілін сервіруецца чорба з цытрынай і лавашом. У Турцыі гэты суп ядуць, дадаючы ў яго сок чвэртачкі цытрыны

    Катэгорыя: Першыя стравы | Дабавіў: wawkalaki (09.07.2014)
    Праглядаў: 220 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar