-600 г рачной рыбы (карпа, ліна, шчупака, судака, плоткі)
- 200 г рэпчатай цыбулі,
-100 г алею,
-300 г памідораў,
- 2 л мяснога булёна ці вады,
-10 г сагі,
-1 ст. лыжку солі,
-2 ст. лыжкі цытрынавага соку,
-1 шклянку белага віна,
-1 г. лыжка папрыкі,
-1 шклянка смятаны,
-1 ст. лыжка каперсаў.
Рыбу разрабіць, падзяліць на порцыі, вымыць і пасаліць. Нарэзаную кружочкамі цыбулю падсмажыць у алеі, дадаць рыбу і нарэзаныя кавалачкамі памідоры, заліць мясным булёнам ці вадой. Незадоўга да поўнай гатовасці пакласці ў юху сагу і варыць яшчэ 10 хвілін. Заправіць соллю, цытрынавым сокам, белым віном, салодкім перцам, смятанай і каперсамі.
|