-500 г ананасаў,
-150 г цыбулі,
-40 г кораня імбіра,
-200 г разынак,
-125 мл віннага воцату,
-200 мл ананаснага соку,
-250 г цукру для жэле,
-2 няпоўныя г. лыжкі парашка заправы "Kyrri",
-соль,
-кайенскі перац,
-молаты чырвоны салодкі перац.
Ананас абрэзаць, разрэзаць на 4 часці, ачысціць, выразаць цвёрдую сярэдзіну, парэзаць на прыгожыя кавалачкі і ўзважыць 500 г. Цыбулю ачысціць, разрэзаць напалову, парэзаць на кавалачкі і ўзважыць 150 г. Імбір пачысціць, парэзаць на кавалачкі і ўзважыць 40 г. Атрыманую сумесь разам з разынкамі, воцатам, ананасавым сокам, цукрам і "Kyrri " пакласці ў эмаляваны таз. Усё, памешваючы, закіпяціць і варыць 5 хвілін. Кетчуп пасаліць, паперчыць і дадаць парашок з салодкага перцу па густу. Гарачы кетчуп разліць, да самых краёў, у слоікі і адразу ж закатаць. Перавярнуць слоікі дагары дном, і пасля астуджэння паставіць у цёмнае, сухое, прахалоднае месца.
|