-150 г анчоусаў,
-250 г масла сметанкавага,
-5 яйкаў (жаўткі),
-50 г каперсаў,
-50 г карнішонаў,
- 0,2 г чырвонага вострага перцу,
-125 г воцату 3%-го.
Пасечаныя каперсы і карнішоны, анчоусы,
жаўткі звараных яйкаў стаўчы ў ступцы і працерці праз сіта.
У рондаль пакласці размякчанае сметанкавае масла,
дадаць працёртую анчоусную сумесь і выбіць лапаткай.
Затым у масла дадаць воцат, чырвоны востры перац, соль
і зноў добра выбіць.
Анчоуснае масла падаецца да халодных страў з мяса,
птушкі, дзічыны, канапэ і для афармлення страў.
|