-900 мл аліўкавага алею "экстра вірджын"
-2-3 буйныя галінкі сушонай рэзкай зеляніны (цім’ян ці арэгано)
-1-2 сушоных вострых перчыка чылі
-1 г. л. гарчычнага насення, духмянага,
-1 г. л. чорнага перцу гарошкам
Стэрылізуйце літровую бутэльку.
Гарчычнае насенне і гарошыны перцу пакладзіце паміж двума пластамі плёнкі і трошкі раздушыце качалкай.
Усыпце у бутэльку.
Пакладзіце туды ж вострыя перчыкі.
Уліце у бутэльку алей і злёгку патрасіце яе.
Рэзкую зеляніну злёгку разамніце паміж пальцамі - але вельмі асцярожна, каб не пашкодзіць сцябло і лісточкі.
Трымаючы галінкі за верхні канец, акуратна апусціце зеляніну ў бутэльку.
Запячатайце бутэльку і пастаўце ў прахалоднае цёмнае месца настойвацца.
У прынцыпе алей будзе гатовы праз тыдзень, але чым даўжэй ён стаіць (да 1 года), тым больш духмяным становіцца.
Калі вы не любіце занадта востры алей, выміце перчыкі праз пару тыдняў.
|