Вы можаце араматызаваць алей пры дапамозе любой травы і спецый, але пры адной умове:
яны павінны быць вельмі старанна высушаны.
Калі ў прадукце застаецца вада, у алейным асяроддзі з часам могуць развівацца смяротна небяспечныя бактэрыі.
Так што калі вы жадаеце алей са свежай зелянінай, перцам, цыбуляй ці часныком, пакіньце яго пры пакаёвай тэмпературы на 24 гадзіны,
а затым перастаўце ў халадзільнік і выкарыстоўвайце ў плыні тыдня.
Яшчэ адзін спосаб араматызаваць алей не сушонымі прадуктамі ,
а папярэдне вытрымаць іх 7-8 дзён у воцаце, абсушыць і пакласці ў бутэльку з алеем.
У гэтым выпадку настойваць яго трэба ў 1,5-2 разы даўжэй.
Зрабіць алей ў посудзе меншага памеру, але мы любім вострае, таму на 250-300 мл алею выкарыстоўваць не менш 3 сушоных чылі,
галінку размарына (свежую) вытрымаць ў воцаце 24 гадзіны, алей настойваецца 10 дзён пры пакаёвай тэмпературы
і выглядае выдатна, і мае выдатны густ і водар.
Араматызуюць не толькі аліўкавы, але і сланечнікавы алей.
Такі алей заўсёды варта трымаць пад рукой.
Прыгожыя квадратныя бутэлькі з такімі алеямі можна знайсці ва ўсякіх спецыялізаваных крамах за мяжой.
Яны не толькі паляпшаюць ежу, але і ўпрыгожваюць кухню.
Дадавайце да закусак і салатаў.
|