-алей аліўкавы - 500 мл
-чаcнык - 3 зуб.
-перац чырвоны пякучы (свежы) - 1 шт
-базілік (сухі) - 1 г. л.
Часнык і перац вымыць, добра высушыць.
Выдаліць у перца насенне.
Усё нарэзаць пласцінкамі.
У сухую шкляную ёмістасць з герметычным вечкам уліць аліўкавы алей.
Дадаць нарэзаныя часнык, перац і сухі базілік.
Узбоўтаць, зачыніць вечкам і пакінуць на 1 тыдзень у цёмным прахалодным месцы.
Не ў халадзільніку.
Праз тыдзень алей гатовы!
Яго трэба абавязкова працадзіць.
Захоўваць больш 10 дзён не варта.
Лепш рабіць у невялікіх колькасцях.
|