-100 г зерняў жоўтай гарчыцы,
-3 ст. лыжкі зерняў карычневай ці чорнай гарчыцы,
-250 г тамарындзе, размочанага ў 300 мл вады на працягу 25 хвілін,
-1 ст. лыжка мёда,
-1 г. лыжка солі,
-1 г. лыжка молатых зерняў пімента,
-0,25 г. лыжкі молатай карыцы,
-0,25 г. лыжкі молатай гваздзікі,
-025 г. лыжкі молатага кардамону,
-ледзь-ледзь каньяку ці віскі.
Зерне гарчыцы і рэзкіх затавак размалоць у кавамолцы і перамяшаць у пасудзіне. Тамарындзе даць сцячы праз сіта і разам з мёдам, соллю і рэзкімі затаўкамі перамяшаць, дадаць да гарчыцы і зноў вельмі старанна перамяшаць.
Гарчыцу пафасаваць у стэрыльныя слоікі па 125 мл так, каб не было бурбалак паветра.
Зверху гарчыцу заліць каньяком ці брэндзі, пакласці непрамакальную паперу і закаркаваць. На некалькі дзён пакінуць у спакоі. |