1. Разагрэйце рондаль на моцным агні прыкладна 30 секунд.
Дадайце алей і тонка нарэзаную цыбулю.
Рыхтуйце прыкладна 7 хвілін, пакуль цыбуля не стане залацістай,
увесь час памешваючы.
Паменшыце агонь да сярэдняга і рыхтуйце,
памешваючы, яшчэ 15 хвілін, пакуль цыбуля не стане светла-карычневай.
2. Зніміце з агню і працадзіце праз сіта ў міску, адціскаючы цыбулю, каб выдавіць рэшткі алея.
Пакіньце алей астываць пры пакаёвай тэмпературы.
Затым пераліце ў бутэльку і зачыніце вечкам.
3. Алей можа захоўвацца пры пакаёвай тэмпературы 1 тыдзень
і 3 месяца ў халадзільніку
|