-350 г памідораў,
-4 ст лыжкі алею,
-1/3 г. лыжкі солі,
-1/4 г. лыжкі цукру,
-3 долькі часныку,
-1/2 г. лыжкі воцату,
-перац.
Памідоры апарыць, зняць скурку і выразаць тронкі. Абсмажыць на алеі да мяккасці. Працерці праз дробнае сіта для збавення ад зерняў. Выкласці ў рондаль і выпарыць лішнюю вадкасць. Дадаць соль, цукар, воцат і здробнены часнык. Пры жаданні перад праціраннем праз сіта ў таматы можна дадаць пасіраваныя цыбулю і моркву.
Парада: Для скарачэння часу выпарывання вадкасць, якую злілі адразу пасля выкладвання ў сіта, лепш выкарыстаць для іншых страў.
|