-3,5 кг мясістых таматаў,
-500 г цыбулі,
-3 зубка часныку,
-250 мл чырвонага віннага воцату,
-4 ст. л. кветкавага мёда ці 6 ст. л. карычневага цукру,
-1 г. л. солі,
-4 лаўровых ліста,
-1 ст. л. молатага салодкага перцу,
-2 разы на кончыку нажа мушката,
-2 г. л. сухога цім’яна,
-3 ст. л. базіліка,
-1 пучок пятрушкі,
-1 ст. л. любісты,
-1 г. л. злёгку падушаных зерняў перцу,
-1 г. л. бутонаў гваздзікі,
-1 г. л. зерняў каляндры.
Таматы вымыць, абарваць пладаножкі і здрабніць. Цыбулю і часнык таксама здрабніць. Таматы, цыбулю і часнык разам з пакінутымі кампанентамі перамяшаць і закіпяціць. Масу варыць 50 хвілін пры сталым памешванні. Затым масу працадзіць праз сіта, яшчэ раз закіпяціць і пафасаваць у падрыхтаваныя стэрылізаваныя гарачыя шкляныя слоікі. Затым 25 хвілін пастэрызаваць пры тэмпературы 80 градусаў.
Нататка: у гэты кетчуп можна дадаць кайенскага перцу, сухіх струкоў вострага перцу і соус "Табаско".
|