-агрэст - 0.5 кг
-вінаград - 0.5 кг
-парэчка чырвоная - 0.5 кг
-ці парэчка белая - 0.5 кг
-вада - 1.5 л
-цукар – 200 г
Здробненыя ягады агрэста, вінаграда, чырвонай ці белай парэчкі (1,5 кг) змяшчаюць у трохлітровы слоік, заліваюць 1,5 л вады, дадаюць 200 г цукру.
Горлачка слоіка абвязваюць двухслаёвай марлевай сурвэткай і ставяць яго ў светлае памяшканне на 3 месяца.
Па заканчэнні гэтага тэрміна воцат здымаюць з асадка, зліваюць у бутэлькі і зашпунтоўваюць.
Прыгатаваны такім чынам воцат утрымоўвае каля 5 % воцатнай кіслаты.
|