-парашок гарчычны - 200 г
-воцат сталовы 6%-вы - 4 ст. лыжка
-алей раслінны - 4 ст. лыжка
-цукар пясок - 1 г. лыжка
-соль - 0.5 г. лыжка
Сухую гарчыцу высыпаць у глыбокую талерку і расцерці лыжкай, каб не было камячкоў.
Заліць крутым кіпенем, бесперапынна змешваючы і даводзячы сумесь да густой кансістэнцыі.
Выраўняўшы паверхню добра размешанай масы, заліць яе кіпенем так, каб яна была пакрыта пластом вады таўшчынёй 1-2 см.
Вытрымаць 10-12 гадзін. Затым ваду зліць, а ў гарчыцу дадаць соль, цукровы пясок, воцат, алей і ўсё старанна перамяшаць.
|