-2 цыбуліны,
-2 долькі часныку,
-1 кіслы яблык,
-0,5 л яблычнага соку,
-некалькі галінак гваздзікі,
-2-3 лаўровых ліста,
-некалькі лісцікаў шалвеі,
-1 г. лыжка зерняў белага перцу,
-65 г парашка карычневай гарчыцы,
-65 г парашка жоўтай гарчыцы,
-1 г. лыжка солі.
Цыбулю і часнык ачысціць, разрэзаць напалову. Яблыкі ачысціць, разрэзаць на 4 часці, выдаліць насенне.
Усё скласці ў рондаль, заліць воцатам, дадаць спецыі і давесці да кіпення. Рондаль накрыць і варыць на сярэднім агні каля 15 хвілін.
Гарчычны парашок абодвух гатункаў і соль пакласці ў посуд. Кіпячую сумесь воцату з рэзкімі затаўкамі пры памешванні працадзіць скрозь сіта.
Заліць гарчыцу і 5 хвілін мешаць, затым астудзіць. Гатовую гарчыцу раскласці ў стэрыльныя слоікі і адразу ж закаркаваць.
|