- сухая гарчыца - 280г
- раслінны алей - 100 мл
- 9%-вы воцат - 1 шклянка
- цукар - 5 ст.л.
- вада (для заварвання гарчыцы) - 175 мл
- вада (для падрыхтоўкі марынада) - 175 мл
- духмяны перац, карыца, гваздзіка, горкі перац - па густу
- лаўровы ліст - 1 шт.
Для падрыхтоўкі марынада пакласці ў ваду спецыі, давесці да кіпення, праварыць 5-8 хвілін. Пасля чаго астудзіць, працадзіць, дадаць воцат.
Гарчыцу прасеяць праз сіта і, памешваючы, заварыць кіпенем для атрымання густой аднастайнай масы.
Атрыманую масу заліць кіпенем, пакрываючы яе на 2-5 см, і вытрымаць 10-12 гадзін у цёмным прахалодным месцы.
Затым ваду зліць, гарчыцу добра размяшаць, дадаць у некалькі прыёмаў раслінны алей, цукровы пясок, уліць змяшаны з воцатам марынад, добра змяшаць да атрымання аднастайнай масы, перакласці ў керамічны, эмаляваны або шкляны посуд, накрыць вечкам і вытрымаць гарчыцу 24 гадзіны.
Гатовую гарчыцу захоўваць у посудзе са шчыльна зачыненым вечкам у цёмным прахалодным месцы
|