-300 г зерняў жоўтай гарчыцы,
-1 ст. лыжка зерняў чорнай гарчыцы,
-1 г. лыжка зерняў пімента,
- 300 г карычневага цукру,
-375 мл віннага воцату,
- соль па густу.
Падрыхтаваць слоікі. Зерне гарчыцы, перцу і пімента здрабніць на электракофемолке. Затым перамяшаць з цукрам.
Закіпяціць воцат і адразу ж тоненькім струменьчыкам, уліць, змешваючы, у рэзкую сумесь.
Сумесь змешваць 5 хвілін. Гарчыцу пасаліць па густу. Гарчыцу добра закаркаваць і захоўваць лепш у халадзільніку. Адкрываць за 30 хвілін да падачы на стол.
|