-3 галоўкі цыбулі-шалота,
-2 зубка часныку,
-2 лаўровых ліста,
- 5-6 бутонаў гваздзікі,
-1 г. лыжка зерняў каляндры,
-1 г. лыжка насення фенхеля,
-200 мл белага віннага воцату,
-2 г. лыжкі солі,
-2-3 ст. лыжкі цукру,
-100 г зерняў жоўтай гарчыцы,
-100 г зерняў карычневай гарчыцы.
Цыбулю-шалот і часнык ачысціць і парэзаць на тоненькія кружочкі. Гародніну разам з лаўровым лістом, гваздзікай, каляндрай, фенхелем, воцатам, соллю, цукрам і 200 мл вады закіпяціць і варыць 2-3 хвіліны.
Адвар працадзіць скрозь сіта, заліць зерні абодвух гатункаў гарчыцы і размяшаць. Сумесь накрыць і пакінуць на 3 дні. Набраклыя зерні гарчыцы здрабніць да стану далікатнага пюрэ.
Пафасаваць гарчыцу ў падрыхтаваныя стэрыльныя слоікі, напаўняючы так, каб не было бурбалак паветра да самых краёў, і паставіць на 1 тыдзень у цёмнае халоднае месца.
|