Гародніну вымыць і ачысціць, нарэзаць кубікамі вялічынёй 1 см і пакласці ў рондаль. Часнык ачысціць, здрабніць і дадаць да гародніны.
Змяшаць гародніну з карычневым цукрам. У ступцы растаўчы з соллю гарчычныя зерні і каляндру і змяшаць з цэдрай цытрыны і воцатам, дадаць да гародніны.
Варыць на слабым агні 40 хвілін, накрыўшы вечкам і перыядычна памешваючы, пасаліць па густу.
Паставіць старанна вымытыя слоікі на вільготны кухонны ручнік, напоўніць іх гарачым гароднінным рэлішам і адразу зачыніць. Захоўваць у прахалодным памяшканні.
Парада: Гэты рэліш можна падаваць у якасці гарніру да смажанага мяса і рыбы. Ён можа быць халоднай закускай нароўні з рознымі салатамі, бутэрбродамі, нарэзаным халодным мясам.
|