Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Прыправы

    ГРУШАВЫ ВОЦАТ

    Вырабляюць з бракованых груш. Адціснуты сок кіпяцяць у катле. Калі выпарыцца адна чацвёртая соку, рэштку зліваюць у бочку, куды дадаюць піўных дрожджаў.

    Маса ўзбоўтваецца і пакідаецца ў цёплым месцы. Калі пачынаецца энергічнае закісанне, адтуліну бочкі зачыняюць няшчыльнай утулкай.

    Калі закісанне ідзе павольна, у бочку дадаюць добрага воцату да 10%. Праз суткі праз кран выпускаюць чвэрць вадкасці, якую зараз жа ўліваюць у бочку.

    Перамешванне паўтараюць на працягу месяца. Калі воцат гатовы, яго выпускаючы з бочкі, працэджваюць праз густое палатно.

    Працэджаны воцат пераліваюць у чысты посуд і шчыльна закаркоўваюць. З няспелых пладоў добрага воцату атрымаць нельга.

    Катэгорыя: Прыправы | Дабавіў: wawkalaki (29.07.2014)
    Праглядаў: 255 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar