-10 г сухіх баравікоў,
-125 мл гарачай вады,
-30 г ядраў пініі,
-1 зубок часныку,
-100 мл аліўкавага алею, адпрасаванага халодным спосабам,
-1 сцябло перачнай мяты,
-50 г свежага нацёртага сыра "Пармезан",
-1 г. лыжка гародніннага булёна,
-соль,
-свежы молаты перац.
Грыбы пакласці ў сіта, вымыць халоднай вадой, заліць кіпенем і на 20 хвілін паставіць брыняць.
Ядры пініі пакласці ў патэльню без тлушчу, падсмажыць да залаціста-жоўтага колеру, астудзіць.
Часнык ачысціць і парэзаць на маленькія кавалачкі. Грыбы выняць з вады, спаласнуць, даць сцячы і пасекчы на кавалачкі. 1 ст. лыжку аліўкавага алею пагрэць, пакласці кавалачкі часныку і патушыць, да з'яўлення паху, дадаць пасечаныя грыбы разам з вадой, дзе яны брынялі, і патушыць 5 хвілін.
Мяту спаласнуць і абсушыць. Лісцікі абарваць з галінак і пасекчы. Грыбы, ядры пініі, лісцікі мяты, сыр, пакінуты аліўкавы алей і булён пакласці ў міксер і ўсё здрабніць да кансістэнцыі пюрэ, дадаць па густу соль і перац.
Масу пакласці ў рондаль і на вадзяной лазні падцяпліць, але не кіпяціць, астудзіць.
|