-100 г свежага кораня куркумы (можна замяніць імбірам),
-50 г свежага імбіра,
-1-2 зубка часныку,
- 6-7 зялёных струкоў вострага перцу "Чылі",
-1 хімічна неапрацаваная цытрына,
-75 мл цытрынавага соку,
-3-4 ст. лыжкі алею.
Куркуму, імбір і часнык ачысціць і здрабніць ці нацерці на тарцы. Перац вымыць і здрабніць.
Цытрыну абліць кіпенем і здрабніць. Усе кампаненты перамяшаць з цытрынавым сокам і соллю і пафасаваць у маленькія слоічкі.
Слоічкі на 1 дзень паставіць у цёмнае халоднае месца. Важна, каб паста заўсёды была пакрыта вадкасцю і алеем, таму пасля ўжывання пасту зноў трэба заліць алеем.
Замест цытрыны можна ўзяць цытрынавы сок.
|