-300 г свежага імбірнага кораня, парэзанага на палоскі,
-300 г салодкага перцу, парэзанага на кольцы,
-250 г агуркоў, разрэзаных у даўжыню і парэзаных на кружкі,
-250 г разынак,
-250 г цыбулі, дробна парэзанай,
-4 хімічна неапрацаваных цытрыны, разрэзаных у даўжыню напалову, без зерняў і парэзаных на тоненькія кружочкі,
-1 л яблычнага ці белага віннага воцату,
-500 г цукру для кансервавання,
-2 г. лыжкі солі.
Усе кампаненты, акрамя цукру і солі, пакласці ў рондаль, закіпяціць і варыць на слабым агні 30 хвілін, пакуль гародніна не стане мяккай. Затым дадаць цукар і соль, размяшаць да поўнага растварэння і варыць 30-45 хвілін, пакуль маса не стане аднастайнай і густой. Разліць кетчуп у гарачыя стэрыльныя слоікі, закатаць і настойваць не меней 1 месяца.
|