-900 мл спіртовага воцату,
-500 г цукру,
-1500 г рабарбара,
-10 таўчоных зубкоў часныку,
-1 г. лыжка кайенскага перцу,
-2 г. лыжкі парашка імбіра,
-1 ст. лыжка парашка гарчыцы,
-0,5 цёртага мушкатовага арэха,
-60 г міндальных кветак.
Воцат уліць у рондаль, пакласці цукар, размяшаць і падцяпліць да растварэння цукру. Рабарбар вымыць, ачысціць, парэзаць на кавалачкі, даўжынёй 2 см, дадаць у марынад і варыць 20 хвілін, да утварэння пюрэ. У пюрэ дадаць усе пакінутыя кампаненты і, пры бесперапынным памешванні, варыць 120 хвілін датуль, пакуль кетчуп не стане густым і цёмным. Кетчуп разліць у гарачыя стэрыльныя слоікі, напоўніўшы да самых краёў, закатаць, перавярнуць дагары дном.
|