Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Прыправы

    ЯБЛЫЧНЫ ВОЦАТ ПА-ЧЭШСКУ

    -яблыкі кіслыя - колькі сыдзе

    -вада кіпячоная - колькі сыдзе

    -цукар - па густу

    -воцат сталовы - па густу

     

    Для падрыхтоўкі воцату ўзяць кіслыя яблыкі, якія непрыдатныя для іншых відаў перапрацоўкі, а таксама абіркі, выцісканні. Яблыкі старанна вымыць, выдаліць пашкоджаныя часткі, здрабніць.

    Здробненыя яблыкі перакласці ў шкляныя слоікі, заліць астуджанай кіпячонай вадой і растварыць цукар. Посуд зачыніць коркам з ваты ці абвязаць складзенай у некалькі пластоў марляй.

    Паставіць у цёплае месца для закісання. Праз тыдзень адціснуць сок, працадзіць, дадаць сталовы воцат і зноў пакінуць для закісання.

    У цёплым месцы гэты працэс доўжыцца каля месяца, у халодным - 3 месяца і больш. Пры воцатнакіслым закісанні на паверхні вадкасці ўтворыцца белая плёнка.

    Воцатнакіслыя бактэрыі для сваёй жыццядзейнасці маюць патрэбу ў кіслародзе, таму посуд павінен заставацца няшчыльна зачыненай.

    Але нельга дапушчаць пранікнення ўнутр посуду пладовых мушак. Гатовы воцат старанна адфільтраваць, разліць у бутэлькі і закаркаваць.

    Коркі заліць парафінам, сургучом. Захоўваць у халодным месцы.

    Катэгорыя: Прыправы | Дабавіў: wawkalaki (30.07.2014)
    Праглядаў: 217 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar