Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Прыправы

    ЯБЛЫЧНЫ ВОЦАТ З МЁДАМ

    -яблыкі – 800 г

    -вада – 1 л

    -мёд – 100 г

    -ці цукар – 100 г

    -дрожджы – 10 г

    -ці хлеб жытні – 20 г

     

    Яблыкі мыюць, выдаляюць пашкоджаныя часткі, шаруюць на буйнай тарцы. Сырую яблычную кашыцу кладуць у шкляную пасудзіну і разводзяць цёплай кіпячонай вадой (на 800 г яблычнай кашыцы 1 л вады).

    На кожны літр сумесі дадаюць па 100 г мёда ці цукру, а для паскарэння закісання - па 10 г дрожджаў ці 20 г сухога ржанога хлеба. Першыя 10 дзён пасудзіну з гэтай сумессю захоўваюць адкрытай пры тэмпературы 20-30 °С, 2-3 разы ў дзень змешваючы яблычную кашыцу драўлянай лыжкай.

    Потым масу перакладаюць у марлевы мяшэчак і адціскаюць. Сок працэджваюць праз марлю і зліваюць у пасудзіну з шырокім горлам, зачыняюць марляй, завязваюць і ставяць у цёплае месца для дабражвання на 40-60 дзён.

    Калі закісанне скончыцца, воцат фільтруюць, разліваюць у падрыхтаваныя бутэлькі, шчыльна закаркоўваюць коркамі і захоўваюць у халадзільніку пры тэмпературы 6-8 °С.

    Катэгорыя: Прыправы | Дабавіў: wawkalaki (30.07.2014)
    Праглядаў: 251 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar