-5 кг памідораў,
-1 шклянка здробненай цыбулі,
-160- 200 г цукру,
-30 г солі,
-1 шклянка 9%-вага воцату,
-1 гарбатная лыжка чорнага перцу,
-1 гарбатная лыжка гваздзічкі,
-1 гарбатная лыжка гарчычнага насення,
-кавалачак карыцы,
-0,5 г. лыжкі насення салеры.
Памідоры вымыць, парэзаць, скласці ў эмаляваны посуд. Рэпчатую цыбулю ачысціць і здрабніць, дадаць у памідоры і распарыць усё пад вечкам. Масу астудзіць, працерці праз дробнае металічнае сіта і зноў варыць да памяншэння аб'ёму ўдвая. Сухія спецыі апусціць у кетчуп у марлевым мяшэчку. У канцы варкі дадаць соль, цукар, воцат, праварыць пасля гэтага 5 хвілін, не больш. Гатовы кетчуп лепш разліць у бутэлькі і закаркаваць адразу.
|