-250 г абрыкосаў,
-250 г памідораў,
-200 г морквы,
-100 мл белага віннага воцату,
-200 мл абрыкосавага нектару,
-250 г цукру для жэле,
-соль,
-свежа-молаты перац,
-2 г. лыжкі парашка "Кары",
-трохі парашка чылійскага перцу.
Абрыкосы вымыць, даць сцячы вадзе, разрэзаць напалову, выняць костачкі, парэзаць на кавалачкі і ўзважыць 250 г. Памідоры вымыць, даць сцячы вадзе, зняць лупіну. Для гэтага памідоры пакласці ў кіпячую ваду на некалькі хвілін і затым адразу ж астудзіць пад бруёй халоднай вады. Памідоры парэзаць на дробныя кавалачкі, пры гэтым выразаючы месцы пладаножак. Моркву вымыць, ачысціць, нацерці на тарцы і ўзважыць 200 г . Падрыхтаваныя абрыкосы і гародніну разам з воцатам, абрыкосавым нектарам і цукрам пакласці ў эмаляваны таз і, бесперапынна памешваючы, закіпяціць. Затым працягваць мешаць сумесь і варыць 5 хвілін. Сачыць, каб сумесь не папрыгарала. У кетчуп дадаць соль, перац, парашок "Кары", парашок чылійскага перцу па густу. Кетчуп разліць у падрыхтаваныя стэрыльныя слоікі да самых краёў, закатаць і адразу ж перавярнуць дагары дном.
|