Узяць 1 сярэдні ананас, ачысціць, выняць зерні, парэзаць на кавалачкі і пакласці ў пасудзіну. Дадаць 625 г вычышчаных ад лупіны і насенных гнёздаў, дробна парэзаных яблыкаў. Дадаць 250 мл вады, закіпяціць і варыць пакуль садавіна не стане мяккай. Затым дадаць 350 мл воцату, 300 г цукру, 1 ст. лыжку зерняў чорнай гарчыцы і 1 ст. лыжку зерняў жоўтай гарчыцы. Варыць пакуль маса не стане густой і аднастайнай. Затым дадаць 5 палосак зялёнага перцу "Чылі" і 2 ст. лыжкі кмена. Усё добра перамяшаць, разліць у гарачыя стэрыльныя слоікі, закатаць і настойваць не меней 1 месяца.
|