-2, хімічна неапрацаваных, апельсіна,
-500 г чырвонай парэчкі,
-300 г цыбулі,
-3 струка чылійскага перцу,
-150 мл чырвонага віна,
-150 мл чырвонага віннага воцату,
-0.25 г. лыжкі парашка карыцы,
-2-3 гваздзічкі,
-500 г цукру 1:1.
Апельсіны ачысціць, падзяліць на долькі і долькі разрэзаць напалову, пры гэтым сок сабраць у місачку. Парэчку памыць і перабраць, абарваць пладаножкі. Цыбулю ачысціць і парэзаць на кавалачкі. Струкі перцу памыць, абрэзаць канцы, выняць зерні і парэзаць на прыгожыя кавалачкі. Садавіну, гародніну і ўсе, паказаныя ў рэцэпце, рэзкія затаўкі і заправы скласці ў эмаляваны таз, закіпяціць і варыць 7 хвілін. Затым гваздзічку выняць з кетчупа, разліць у падрыхтаваныя стэрыльныя слоікі, закатаць і перавярнуць дагары дном.
|