-4 апельсіна,
-4 яблыка,
-500 г груш,
-4 ст. лыжкі разынак,
-400 г карычневага цукру,
-10 ст. лыжак віннага воцату,
-2 ст. лыжкі парашка імбіра,
-0,5 г. лыжкі цёртага мушката,
-1 дробка солі.
Садавіну вымыць, ачысціць, выняць зерні і насенныя гнёзды і парэзаць на маленькія кавалачкі. Разынкі спаласнуць, і разам з цукрам, воцатам і ўсімі рэзкімі затаўкамі перамяшаць і закіпяціць. Памешваючы, каб не папрыгарала, варыць ад 40 да 60 хвілін. Гарачы кетчуп адразу ж разліць у падрыхтаваныя стэрыльныя слоікі, наліваючы да самых краёў, закатаць і перавярнуць дагары дном.
|