-2 кг спелых памідораў,
-2 цыбуліны,
-1 яблыка,
-0.4 л 9%-вага воцату,
-125 г цукру,
-соль,
-1 ст. лыжка сухога ці 2 галінкі свежага базіліка,
-2 галінкі салеры з лісцем,
-0.5 г. лыжкі молатага перцу,
-3 гваздзічкі.
Памідоры апусціць у кіпячую ваду. Выняць і зняць скурку, разрэзаць напалову і выдаліць насенне. Цыбулю і яблыкі дробна насекчы. Воцат з цукрам і рэзкімі затаўкамі давесці да кіпення. Памідоры, яблыкі і цыбулю пакласці ў марынад і варыць 45 хвілін, часта памешваючы. Гатовую масу ў гарачым выглядзе заліць у слоікі ці бутэлькі і закаркаваць.
|