Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 13
    Гасцей: 13
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Прыправы

    КЕТЧУП З ЧЫРВОНАГА САЛОДКАГА ПЕРЦУ

    -2 кг чырвоных струкоў салодкага перцу,

    -500 г вычышчанай цыбулі-шалота ці рэпчатай цыбулі,

    -250 г вычышчаных ад насенных гнёздаў і дробна парэзаных яблыкаў,

    -2-3 свежых чырвоных струка вострага перцу, вычышчаных ад насення і дробна пасечаных,

    -1,5 л вады,

    -750 мл чырвонага віннага ці яблычнага воцату,

    -150 г белага ці мяккага светла карычневага цукру,

    -1 ст. лыжка солі,

    -1 ст. лыжка кукурузнага крухмалу.

    Для букета травы:

    -1 галінка эстрагону,

    -2 галінкі мяты,

    -2 галінкі цім’яна,

    -2 галінкі шалвеі,

    -2 галінкі пятрушкі,

    -2 палоскі хімічна неапрацаванай цытрыны.

    Для мяшочка рэзкіх затавак:

    -1 ст. лыжка насення каляндры,

    -1 ст. лыжка зерняў чорнага перцу,

    -1 г. лыжка бутонаў гваздзікі.

     

    Струкі перцу патрымаць над агнём і зняць скурку. Добра спаласнуць, выняць зерні і разам з цыбуляй, яблыкамі і вострым перцам здрабніць у кухоннай машыне. Масу разам з вадой, букетам травы і мяшочкам рэзкіх затавак пакласці ў рондаль, закіпяціць і на слабым агні варыць 25 хвілін. Затым зняць з пліты і астудзіць. Букет травы і мяшочак з рэзкімі затаўкамі выняць. Сумесь працерці скрозь сіта, дадаць воцат, цукар і соль і зноў закіпяціць, памешваючы да растварэння цукру. Затым соус варыць на ціхім агні 1-1,5 гадзіны, да гушчыні. Кукурузны крухмал размяшаць з невялікай колькасцю воцату, затым струменьчыкам уліць у кетчуп, добра перамяшаць і пагатаваць 1-2 хвіліны. Кетчуп разліць у гарачыя стэрыльныя слоікі, закатаць і захоўваць у халодным месцы.

    Катэгорыя: Прыправы | Дабавіў: wawkalaki (11.07.2014)
    Праглядаў: 187 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar