-2 кг чырвоных струкоў салодкага перцу,
-500 г вычышчанай цыбулі-шалота ці рэпчатай цыбулі,
-250 г вычышчаных ад насенных гнёздаў і дробна парэзаных яблыкаў,
-2-3 свежых чырвоных струка вострага перцу, вычышчаных ад насення і дробна пасечаных,
-1,5 л вады,
-750 мл чырвонага віннага ці яблычнага воцату,
-150 г белага ці мяккага светла карычневага цукру,
-1 ст. лыжка солі,
-1 ст. лыжка кукурузнага крухмалу.
Для букета травы:
-1 галінка эстрагону,
-2 галінкі мяты,
-2 галінкі цім’яна,
-2 галінкі шалвеі,
-2 галінкі пятрушкі,
-2 палоскі хімічна неапрацаванай цытрыны.
Для мяшочка рэзкіх затавак:
-1 ст. лыжка насення каляндры,
-1 ст. лыжка зерняў чорнага перцу,
-1 г. лыжка бутонаў гваздзікі.
Струкі перцу патрымаць над агнём і зняць скурку. Добра спаласнуць, выняць зерні і разам з цыбуляй, яблыкамі і вострым перцам здрабніць у кухоннай машыне. Масу разам з вадой, букетам травы і мяшочкам рэзкіх затавак пакласці ў рондаль, закіпяціць і на слабым агні варыць 25 хвілін. Затым зняць з пліты і астудзіць. Букет травы і мяшочак з рэзкімі затаўкамі выняць. Сумесь працерці скрозь сіта, дадаць воцат, цукар і соль і зноў закіпяціць, памешваючы да растварэння цукру. Затым соус варыць на ціхім агні 1-1,5 гадзіны, да гушчыні. Кукурузны крухмал размяшаць з невялікай колькасцю воцату, затым струменьчыкам уліць у кетчуп, добра перамяшаць і пагатаваць 1-2 хвіліны. Кетчуп разліць у гарачыя стэрыльныя слоікі, закатаць і захоўваць у халодным месцы.
|