-3 ст. лыжкі алею з земляных арэхаў ці сесама,
-300 г вычышчанай і парэзанай цыбулі
-1 вычышчаная і здробненая галоўка часныку,
-90 г свежага кораня імбіра, парэзанага на палоскі,
-2-3 свежых чырвоных струка перцу "Чылі", вычышчаных ад насення і парэзаных на палоскі,
-1 кг спелых чырвоных памідораў, вычышчаных ад скуркі, адлучаных ад насення і пасечаных на кавалачкі,
-125 г мяккага карычневага цукру,
-250 мл чырвонага віннага воцату,
-6 скрыначак кардамону,
-90 г пасечанага базіліка.
Алей разагрэць у рондалі, пакласці цыбулю, часнык, імбір і перац "Чылі" і тушыць 5 хвілін, пакуль цыбуля не стане румянай. Дадаць таматы і тушыць 15 хвілін, пакуль не стануць мяккімі. Затым дадаць цукар і воцат, размяшаць да растварэння цукру і, памешваючы, варыць 25-30 хвілін на слабым агні да аднастайнай масы, пакуль кетчуп не стане густым. Кардамон размалоць на кавамолцы, прасеяць праз сіта і разам з базілікам дадаць у кетчуп, разліць у гарачыя стэрыльныя слоікі, закатаць і настойваць не меней 1 месяца.
|