- 1 кг таматавай пасты,
-250 мл яблычнага воцату,
-6 ст. л. цукру,
-1 г. л. молатага пімента,
-1 г. л. каляндры,
-на кончыку нажа гваздзікі,
-каля 1 г. л. молатага імбіра,
-трошкі нацёртага мушкатавага арэха.
Прыгатаваць густое таматавае пюрэ так, як сказана ў рэцэпце "Сіцылійская таматавая паста" ці іншым спосабам. Таматавае пюрэ разам з рэзкімі затаўкамі, воцатам і цукрам паварыць, дадаць соль па густу. Затым пафасаваць у падрыхтаваныя слоікі і стэрылізаваць 20 хвілін. Закатаць. Захоўваць у цёмным халодным месцы.
|