-памідоры - 7 кг
-цыбуліны - 7 шт.
-соль - 3 шклянкі
-цукар - 1 шклянка
-перац чорны молаты -1 г. л.
-перац чырвоны молаты - 1 дробка
-карыца - 1 дробка
Спелыя памідоры памыць, разрэзаць на долькі, змяшаць з дробна нарэзанай цыбуляй, соллю, цукрам, молатым чырвоным перцам, молатай карыцай і чорным перцам. Сумесь павольна ўварваць, пакуль цыбуля не размягчыцца, затым працерці яе праз друшляк ці дробнае сіта, зноў нагрэць і кіпяціць 10 хвілін. Гарачы соус разліць па падрыхтаваных слоіках, накрыць апаранымі вечкамі і прастэрылізаваць. Захоўваць у прахалодным месцы.
|