-600 г груш,
-500 г маленькіх "Цукіні",
-2 ст. лыжкі цытрынавага соку,
-250 мл белага віннага воцату,
-1 г. лыжка насення каляндры,
-1 г. лыжка насення фенхеля,
-0,5 г. лыжкі кайенскага перцу,
-цэдра ад паловы хімічна неапрацаванай цытрыны.
Грушы і кабачкі вымыць, ачысціць, выняць зерні, парэзаць на кавалачкі і разам з цытрынавым сокам і воцатам закіпяціць у рондалі. Дадаць рэзкія затаўкі і на маленькім агні варыць, да утварэння пюрэ. Цытрынавую цэдру парэзаць на палоскі, дадаць да кабачкова-грушавай масы і яшчэ варыць 3 хвіліны. Кетчуп разліць у гарачыя стэрыльныя слоікі, закатаць і перавярнуць дагары дном.
|