-1 кг “Карацелі” (гатунак морквы),
-2 цыбуліны,
-30 г молатай каляндры,
-3 г. лыжкі солі,
-1,5 г. лыжкі перцу,
-2 г. лыжкі парашка "Curry",
-2 г. лыжкі нацёртага імбіра,
-нацёртая цэдра 2 апельсінаў,
-100 г разынак,
-500 мл белага віннага воцату,
-700 г цукру для жэле 1:1,
-80 г насечаных грэцкіх арэхаў.
“Карацель” вымыць, ачысціць і нацерці на тарцы. Цыбулю ачысціць і парэзаць на кавалачкі. Нацёртую “Карацель” заправіць каляндрай, соллю, перцам, парашком "Curry" і імбірам і перамяшаць з нацёртай цэдрай апельсінаў, разынкамі і воцатам. Накрыць і пакінуць на ноч. На наступны дзень масу закіпяціць, бесперапынна памешваючы і на сярэднім агні варыць 60 хвілін. Дадаць цукар для жэле і варыць яшчэ 10 хвілін. Кетчуп разліць у гарачыя стэрыльныя слоікі, напаўняючы да верху, закатаць і перавярнуць дагары дном.
|