-2 кг спелых памідораў
-1 ст. лыжка солі
-2 цыбуліны сярэдняга памеру
-2 ст лыжкі віннага воцату
-2 ст лыжкі чырвонага віна
-100 г цукру
-1 лыжка молатага імбіра,
-1 лыжка гваздзічкі,
-1 лыжка перцу,
-1 ст л цёртага хрэна.
Памідоры вымыць, выдаліць аснову у пладаножак, цыбулю пачысціць і парэзаць. Варыць памідоры з цыбуляй 15-20 хвілін, пасля чаго прапусціць праз сіта. Дадаць воцат, віно, цукар і заправы і варыць на павольна агні каля 1 гадзіны. Пераліць у бутэлькі ці слоікі і зачыніць.
|